Praktische informatie

Praktische informatieVia de beurs kan je zoals gewoonlijk kennismaken met de aanwezige standhouders, alleen hebben we er dit jaar voor gekozen om dat online te organiseren. Hoe dat in z’n werk zal gaan, lees je hieronder.

  

PRAKTISCH

Voor de praktische organisatie werken we via Zoom. Zoom is een programma waarmee je online met elkaar kan bellen en communiceren wanneer persoonlijke ontmoetingen niet mogelijk zijn. Voor de standhouders en de bezoekers van deze beurs is het gebruik van Zoom gratis, dus je kan de gratis Zoom-versie gebruiken op jouw apparaat.

  

Voor elk tijdsslot maken wij een Zoomvergadering aan. Op voorhand zal je via mail een uitnodiging doorgestuurd krijgen, waarmee je toegang zal krijgen tot de vergadering.

  

VOORAF

Om Zoom te kunnen gebruiken, moet je het programma geïnstalleerd hebben op je laptop of computer. Het is gratis te downloaden, zowel voor iOS, macOS, Android of Windows (zie hieronder). Het downloaden is zeer eenvoudig en duurt maar enkele minuutjes.

  

Om te kunnen deelnemen aan de digitale beurs, heb je naast een goede internetverbinding ook een webcam en microfoon nodig. Laptops en mobiele telefoons hebben dat (meestal) allemaal. Werk je met een standaard computer, dan zou je moeten zorgen voor een webcam, microfoon en luidsprekers. Kies dus zelf het apparaat wat voor jou het gemakkelijkst is. In principe werkt Zoom ook wanneer je geen (web)camera hebt, maar wij zouden het aangenamer vinden om jullie nog eens terug te zien.

Zorg er ook voor dat je je op een rustige plaats bevindt met weinig achtergrondlawaai, zodat je alles optimaal kan beleven.

  

HOE WERKT ZOOM?

Hieronder leggen we uit hoe je deelneemt aan de digitale beurs.

 

Stap 1: installeer Zoom op je computer, PC of tablet

(als je Zoom al geïnstalleerd hebt, kan je doorgaan naar stap 2)

Om deel te kunnen nemen moet je de gratis software installeren op het apparaat waarmee je wil inbellen. Afhankelijk van je keuze kan je Zoom installeren als volgt:

- Op de computer: ga naar https://zoom.us/download en volg daar de instructies.

- iOS, iPhone of iPad: ga naar de Apple App Store en zoek naar de app ‘Zoom Cloud Meetings’ (van zoom.us). Download en installeer de app.

- Smartphone met Android: ga naar de Google Play Store en zoek naar de app ‘Zoom Cloud Meetings’ (van zoom.us). Download en installeer de app.

  

Stap 2: wanneer je de uitnodiging krijgt

Je krijgt een uitnodiging via mail met een URL-link in. Nadat je op de URL geklikt hebt, zal Zoom geopend worden via je internetbrowser. Op je scherm kan een kader verschijnen waarbij je moet klikken op “Zoom openen”.

Wanneer je geen mail hebt ontvangen, controleer dan even je spam/ongewenste e-mails.

   

Stap 3: deelnemen aan de beurs

Klik op “Join with computer audio”. Wanneer je dat gedaan hebt, kom je terecht bij onze digitale beurs. Het kan enkele minuten duren vooraleer je toegelaten wordt. We willen vragen om de camera aan te zetten maar de microfoon uit te laten, zodat er geen hinder is door achtergrondgeluiden. Zowel je camera als microfoon kan je aan- en afzetten met de knoppen in de balk onderaan het scherm.