Ontdek de standhouders

OOST-VLAANDEREN (ALGEMEEN)

Velzeke

Provincie Oost-Vlaanderen: Spring eens binnen (of buiten) in Oost-Vlaanderen!

Vrijetijdsaanbod voor groepen van de Provincie Oost-Vlaanderen 
De Provincie Oost-Vlaanderen heeft tal van provinciale domeinen, erfgoedsites en andere locaties waar je met je groep of vereniging terecht kan voor een leuke, ontspannende, verrijkende uitstap.
In onze brochure 'Activiteitenaanbod voor Groepen' vind je een handig overzicht.

Waar zoek je een uitstap? 
Om het plannen makkelijk te maken, hebben we onze domeinen en erfgoedsites gegroepeerd per toeristische regio: Meetjesland, Waasland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen, Leiestreek en regio Gent. Je kan verschillende locaties binnen één regio combineren voor een boeiend, dagvullend programma. We lichten ons aanbod graag toe in één van onze infosessies per toeristische regio. 

Geïnteresseerd
Schrijf je in voor onze infosessie per regio en/of bestel onze brochure via info@oost-vlaanderen.be of via tel. 09 267 82 65. Je kan de brochure ook downloaden via www.oost-vlaanderen.be/groepsaanbod.

iChallenge

iChallenge City Games

iChallenge organiseert sinds 2008 interactieve citygames in België en daar buiten. We sturen je op pad met een tablet voor een actieve, mysterieuze of ontspannende citygame op de locatie die jij wenst!

http://ichallenge.be/nl/

Viamundi

Dagreizen Viamundi Groepsreizen Busreizen ... Trek erop uit met je vrienden, vereniging, bedrijf familie of school. Samen ontdek je net dat tikkeltje meer en maak je er een onvergetelijke dag van. Gezellig, grappig, culinair, leerrijk, actief of à l'aise: met elkaar als bondgenoot wordt je groepsreis een ware gebeurtenis. Een uitdagend dagje dat lang voor herinneringen zorgt. Het openen van deuren die anders gesloten blijven, het ontdekken van unieke plaatsen, verborgen geheimen en uitzonderlijke locaties, het ervaren van exclusieve verhalen, bijzondere rondleidingen achter de schermen en appetijtelijke proeverijen die enkel in gezellig gezelschap mogelijk zijn.

https://viamundi.be/

Gocartevent

Een exclusief aanbod individuele gocarts en gocarttrein. Gocarts voor jong en oud, groot en klein. Kan perfect ook voor groepen.

https://www.gocartevent.be/

KUNSTSTAD GENT

Benelux Rederij (Gent)

Wil je in groep een boottocht op de Leie in Gent maken? Doe dan zeker beroep op Benelux Rederij, al jaren gekend voor zijn groepsrondvaarten en Leiecruises.
Hun boten zijn uitgerust met een uitgebreide en gezellige bar aan boord en er worden heerlijke dagverse gerechten geserveerd om elke daguitstap tot een unieke ervaring te maken. 
Leiecruise, Zoekzantse, Sneukeltocht... het kan allemaal bij Benelux rederij.

https://www.benelux-rederij.com/nl/boottocht-leie

Gent Watertoerist (Gent)

Gent Watertoerist heeft een groot aanbod van boottochten op de Gentse binnenwateren.

Boottochten met catering,aperitief boottochten, thematisch (chocolade, jenever, sneukeltochten), ... alles is mogelijk.

http://www.gent-watertoerist.be/

Industriemuseum  (Gent)

Vlakbij de Vrijdagmarkt in Gent vind je het Industriemuseum, het vroegere MIAT. Het museum bevindt zich in een indrukwekkende oude katoenfabriek! In drie permanente expo's komt het fabrieksleven van toen weer helemaal tot leven. Tijdelijke expo's dompelen je regelmatig onder in nieuwe verhalen over ons industrieel verleden. Het museum is ook een fikse maakplek, met een bruisend textielatelier en een actieve drukkerij.

https://www.industriemuseum.be/

Huis van Alijn (Gent)

Het Huis van Alijn verzamelt, onderzoekt en deelt herinneringen over het dagelijks leven. Vreemd en vertrouwd, van vroeger en nu. Als museum voor iedereen geven zij samen betekenis aan wat mensen raakt en verbindt. Het Huis van Alijn werkt nauw samen met het publiek en heeft een uitgebreid groepsaanbod.

https://huisvanalijn.be

Gentse Gidsen (Gent)

Een versterkte burcht, sierlijke huizenrijen, middeleeuwse torens, wereldberoemde kunstschatten naast moderne straatkunst en charmante pleintjes en markten vol lekkers: in het Gentse stadcentrum liggen de trekpleisters heerlijk zij aan zij. Ontdek waarom inwoners zichzelf stroppendragers noemen, kuier door het altijd veranderende graffitistraatje en bewonder het unieke zicht aan de Graslei. De gids brengt de rijke geschiedenis van de stad weer tot leven.

http://www.gentsegidsen.be/

Historische huizen (Gent)

Laat je verrassen door de historische huizen in Gent, hun verhalen, evenementen en tentoonstellingen. Ze zijn eigenwijs, verwonderen, verrassen en prikkelen. Ontroeren of raken net met humor. Kom de magie ervan ontdekken. De Historische Huizen zijn het Gravensteen, de Sint-Pietersabdij, de Sint-Baafsabdij, de Stadspaleizen, het Belfort en het Stadhuis.

https://historischehuizen.stad.gent

STAM (Gent)

Het STAM is het Gentse stadsmuseum dat sinds oktober 2010 op de Bijlokesite het verhaal van Gent brengt en je (nog) warm(er) maakt voor de stad. Je ontdekt er de vele lagen van Gent, een hedendaagse stad met een eeuwenoude geschiedenis.

https://stamgent.be

GUM Gentse Universtiteitsmuseum (Gent)

De Gentse universiteit heeft over de loop der jaren een uitgebreide collectie aan academisch erfgoed opgebouwd, bestaande uit meer dan 400.000 objecten. Dit erfgoed is binnen universiteit altijd heel erg versnipperd geweest. Zo werden de collecties bewaard in de gebouwen van de universiteiten, verspreid over leslokalen, gangen, practicazalen, inkomhallen, bureaus, maar ook kelders en zolders. Vaak werden deze collecties ook nog ingezet voor het onderwijs en onderzoek.

https://www.gum.gent

Gentse Musea (Gent)

Gent telt heel wat musea: De wereld van Kina, Industriemuseum, Museum Dr. Guislain, GUM - Gents Universiteitsmuseum, Design Museum Gent, STAM - Stadsmuseum Gent, Sint-Pietersabdij, S.M.A.K., MSK – Museum  voor Schone Kunsten en Het Huis van Alijn. De Gentse Musea hebben een uitgebreid groepsaanbod voor jong en oud. Bij deze stand krijg je een introductie tot dit aanbod.

https://degentsemusea.be

Beersecret (Gent)

Beer Secret biedt zorgvuldig samengestelde Belgische bierproeverijen en rondleidingen die zijn ontworpen om onze gasten te laten proeven van een authentieke Belgische cultuur, door onze liefde en passie voor alles-bier. Onze Belgium Beer Tours zijn kleine, intieme bierproeverijen en onze Belgium Brewery Tours laten je ontdekken hoe ambachtelijk bier wordt gebrouwen, in Belgische stijl. Leren over het brouwproces en kennismaken met de brouwer. We bieden biertours van hoge kwaliteit, niet alleen in de bruisende hoofdstad van België, Brussel, maar ook in het pittoreske Gent en Brugge.

http://beersecret.com

MEETJESLAND

Canada Poland War Museum (Adegem)

Iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog kan in Adegem terecht bij het Canada & Poland War Museum. De perfect nagebouwde decors zorgen voor een onvergetelijke en historische namiddag. De unieke historische collectie bestaat uit o.a. meer dan honderd uniformen, waarvan de meesten geschonken werden door veteranen. Beide musea kunnen zowel met als zonder gids bezocht worden. 

http://www.canadapolandmuseum.com

Viva Velo (Eeklo)

Bij Viva Velo is het altijd feest op de fiets. Je kan er je eigen fiets laten herstellen, een nieuwe fiets huren of een tweedehands fiets kopen. Ideaal om het Meetjesland te ontdekken. Gezond, ontspannend en goed voor het milieu.

https://www.vivavelo.be

Meetjeslandse Gidsen

Meetjeslandse gidsen brengen thematische wandelingen, fietstochten, lezingen en bus rondritten doorheen de verschillende gemeenten van het Meetjesland. De rijke geschiedenis en cultuur van de verschillende gemeenten staat hierin centraal. We vertellen verhalen over kreken en polders, over steden en dorpen, over paters en varkens, over bezetters en bevrijders en over de eeuwenoude strijd voor landbouwverbetering.

https://www.meetjeslandsegidsen.be

Stoomtrein (Maldegem)

Rij mee met een echte stoomtrein. Gelegen tussen Brugge en Gent en dichtbij de kust. Ideale uitstap voor gezinnen maar ook voor jong en oud. Stoom- en diesellocomotieven op twee verschillende spoorbreedtes, dieselmotorwagens, eersteklasse-, tweedeklasse- én derdeklasserijtuigen én een ervaring aan boord van een rijtuig van de echte Oriënt Express. Kortom, voor de echte beleving ben je bij ons aan het juiste adres.

https://www.stoomtreinmaldegem.be

Natuurplus/Aardendwerk (Lievegem)

NatuurPlus streeft naar het samenbrengen van kwaliteitsvolle initiatieven met aandacht voor natuur, milieu en mensen in al hun verscheidenheid en impact door hun wervend en authentiek verhaal. Jawel, samen méér dan biologisch: NatuurPlus!We doen dit coöperatief in de schoot van Aarde-nd-Werk, een kruidencoöperatie voortgevloeid uit een ESF-project 'Blauwdruk voor oprichting van een kruidencoöperatie volgens CSA-principes' en opgericht in 2013. Ontdek en beleef de kruidenverwerking van teelt via drogen, persen en distilleren tot eindproduct.

http://www.aardendwerk.be

De Tuinen van Adegem (Maldegem) 

Breng een bezoekje aan de unieke tuinen van eigenaar Gilbert Van Landschoot en ontdek zijn verhaal. De 4 typische landschapstuinen vormen één mooi geheel waardoor je hier uren kan ronddwalen. Dit is dus de ideale plaats voor natuur- en cultuurliefhebbers! De Franse barokke tuin is uniek door z’n elegantie en sierlijkheid, en doet je onmiddellijk denken aan la Douce France

https://tuinenvanadegem.com

Toerisme Meetjesland (Eeklo)

Op de homepagina van Toerisme Meetjesland vind je tips over fietsen, wandelen, toppers en kan je ontdekken waar logeren kan: hotels, B&B's, ...

https://www.meetjesland.be

LEIESTREEK

Kuipersmuseum (Nevele)

Als eerbetoon aan wijlen Achiel Bonami, kuiper in hart en nieren, kan je een bezoek brengen aan het Kuipersmuseum in Nevele. Dochter Marleen maakt er nu nog houten bloemkuipen en demonstreert graag hoe dat in zijn werk gaat. Het originele kuipersmateriaal kan je er ook nog altijd gaan bekijken.

http://www.bonamim.be

Toerisme Waregem

Bezienswaardigheden · Wandelen en fietsen · Stad van het Paard · Streekspecialiteiten ...
Waregem heeft heel wat te bieden voor groepen.

http://www.waregem.be/toerisme

Toerisme Roeselare

Een heel jaar lang brengt Roeselare je dichter bij Rodenbach. Niet alleen dichter bij zijn leven, zijn familie... maar ook dichter bij de dichter die hij was.

https://visitroeselare.be/

Toerisme Harelbeke

Peter Benoitmuseum, St. Salvatorskerk, brouwerij De Brabandere, een begeleide wandeling langs de Oude Leiearm, Erfgoedwandeling, bedrijfsbezoeken en nog veel meer. Er staat je veel te wachten als je een uitgebreid bezoek brengt aan de  Stad Harelbeke.

https://www.harelbeke.be/toerisme

Eperon d'Or (Izegem)

Eperon d'Or is een voormalige schoenfabriek in Izegem en is momenteel in gebruik als industriële erfgoedsite. Het museum herbergt de schoenen- en borstelcollecties van de stad Izegem en daarnaast ook een streekbezoekerscentrum. 

https://eperondor.be

SCHELDELAND

Donkmeer Berlare

Toerisme Berlare

Ben je op zoek naar een sportieve of culturele groepsactiviteit, in de natuur of liever eentje om letterlijk van te smullen? Voor algemene info, tips, inspiratie of de combineerbaarheid van verschillende activiteiten, kan je contact opnemen met de medewerkers in Onthaalpoort Donkmeer. Zij werken graag met jou een programma op maat uit voor een bezoekje aan Berlare met jouw familie, vereniging of een groepje vrienden, voor een hele of halve dag.

https://beleefberlare.be/plan-je-groepsbezoek

Ros Beiaard

Toerisme Dendermonde

Dendermonde heeft een uitgebreid aanbod voor groepen. Dagtrips, begeleide rondleidingen, culinaire wandelingen, historisch, plezant en/of verrassend, het kan allemaal in de stad van 't Ros Beiaard.

https://www.toerismedendermonde.be/thema/2858/groepen

Rubens in Aalst

Visit Aalst

De platgetreden paden van Gent, Brussel, Antwerpen en Leuven ook beu? De Aalsterse ajuinen verwelkomen je graag in de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. Aalst is een pittige stad met veel gezichten: oude gebouwen, nieuwe architectuur, historische figuren, hippe festivals, openlucht winkelcentrum… Ontdek Aalst met een gids, bezoek een Aalsters bedrijf of versterk de teamgeest. Kortom leer Aalst van binnen en van buiten kennen.

https://www.visit-aalst.be/nl/bezoek-in-groep

Bornem

Toerisme Klein-Brabant - Scheldeland

In het idyllische Klein-Brabant slingert de Schelde zich een weg tussen groene oevers, slikken en schorren. Hier kan je jezelf onderdompelen in een dromerige atmosfeer en de onmetelijke gastvrijheid van gezellige inwoners. Wandelaars, fietsers en cultuurfanaten halen hun hartje op. Klein-Brabant omvat de gemeenten Puurs-Sint-Amands en Bornem. Zoek je inspiratie voor een toffe uitstap? Dan ben je bij Toerisme Klein-Brabant - Scheldeland vzw aan het juiste adres. 

http://www.toerismekleinbrabant.be/

De Schorre in Boom

Toerisme Rupelstreek

Een gezellige namiddag met je vereniging of op avontuur met je collega’s? De Rupelstreek en het Hombeeks Plateau heten je van harte welkom. Beleef de typische steenbakkerijgeschiedenis in een verrassend museum of ontdek te voet of per fiets de mooiste groene plekjes. Proef de streek tijdens een wandeling of fietstocht en bewonder onderweg de fraaie historische gebouwen.

https://www.toerismerupelstreek.be/

Vlaamse Ardennen

Sint-Hermesbasiliek

Toerisme Ronse

Er zijn zeer veel groepsuitstappen mogelijk in Ronse: onthaal- en belevingscentrum, Crypte en Sint-Hermesbasiliek, Must (Museum voor Textiel), begeleide themawandelingen (historisch, cultureel of culinair), begeleide busrondritten...

https://www.ontdekronse.be/nl/groepen

Stadhuis Oudenaarde

Toerisme Oudenaarde

In Oudenaarde kom je ogen en tijd tekort: MOU, Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, Centrum Ronde van Vlaanderen, thematische gidsbeurten, geleide rondritten in de Vlaamse Ardennen, een culinaire wandeling, een feeërieke avondwandeling met gids, bedrijfsbezoeken...

Manneken Pis Geraardsbergen

Toerisme Geraardsbergen

Geraardsbergen biedt je een overzicht aan groepsactiviteiten en -bezoeken, die je vervolgens naar eigen smaak kan combineren: een begeleide wandeling langs Markt en steegjes, een workshop mattentaarten bakken, een zoektocht naar Manneken Pis, een proevertjeswandeling...

Meditatief Wandelen in de Zwalmvallei

Karen Coacht - Meditatief wandelen in de Zwalmvallei (Zottegem)

Willen jullie ook wat trager gaan leven? Dan is meditatief wandelen misschien wel iets voor jullie! Tijdens een stiltewandeling zal je de schoonheid en kracht van de natuur nog intenser voelen. Onderweg verdiepen we je ervaring met een gedicht, visualisatie,... Nadien keuvelen we nog even gezellig na bij een heerlijke tas soep.

http://www.karencoacht.be/

Gidsen Vlaamse Ardennen Extra

Wil je de Vlaamse Ardennen beleven, ruiken en proeven - te voet, per fiets, in een bus of een koets, op een scooter, in een 2 pk'tje... - en verhalen horen die niet door batterijen worden gevoed, neem dan contact met hen op. Ze geven je snel goesting.

http://www.gidsenvlaamseardennen.be/

Centrum Ronde van Vlaanderen

Het Centrum Ronde van Vlaanderen of CRVV is een wielermuseum en bezoekerscentrum in de Oost-Vlaamse stad Oudenaarde. Het museum is op initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen geopend op 25 februari 2003 als een interactief bezoekers- en belevingscentrum, opgebouwd rond de wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen.

https://crvv.be


Waasland

Toerisme Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is toonaangevend op het vlak van groepsbezoeken. Dit gaat van de mooiste Art deco parels en kunstzinnige wandelingen tot de Mercatorwandeling, een sneukeltocht met streekproducten,textielwandeling, Street Art, en nog veel meer...

https://www.ontdeksintniklaas.be/nl/zien-en-doen/groepen

Toerisme Lokeren

Plan je een uitstap naar Lokeren? Wil je graag een groepsbezoek reserveren, onder leiding van een ervaren gids? Onder de rubrieken erfgoed, fel naturel, lekker genieten, op avontuur en groene bedrijven vind je ongetwijfeld een groepsbezoek dat perfect bij jouw groep past. 

https://toerisme.lokeren.be

ROSS Specialty Coffee Roastery

Graag eens een koffie-initiatie ingepland bij ROSS voor je vereniging, organisatie, bedrijf of vriendenkring? Dat kan. Ze werken met diverse formules en geven natuurlijk deskundige uitleg over hun koffie (van plantage tot het kopje, zetmethodes,...)

 

https://rosscoffee.be/pages/groepsactiviteiten

Bezoek de sierteeltstreek - Camelliakwekerij Guy Van Ryseghem

Bezoek de sierteelstreek Lochristi onder leiding van een sierteler-gids en werp een blik achter de schermen van een Azalea-, Begonia- en Camelliabedrijf.

http://www.camellia.be/nl/bedrijfsbezoek/index.htm

Azaleashop

Hun azalea’s worden met hart en ziel in de eigen azaleakwekerij geteelt, met veel expertise en oog voor detail, maar vooral met veel passie voor het vak. Ze streven dan ook naar de beste kwaliteit voor hun azalea’s en willen vooral dat ze er veel mensen gelukkig mee kunnen maken. Een b(l)oeiend bezoek verzekerd.

http://www.azaleashop.be

Sint-Niklaas

GuidingYou.info

Guiding You biedt jou corona proof gidsbeurten, daguitstappen, proeverijen en culinaire verwennerijen… Wil je bijvoorbeeld een daguitstap naar Dendermonde of Sint-Niklaas? Dat kan! Zij brengen jou naar de hipste en historische plaatsen van de stad. En neen, hun tours zijn niet saai. Ze zorgen ervoor dat het volledig op maat is van jou wensen en dat je een ongelooflijke tijd meemaakt. 

https://www.guidingyou.info/