Muurschilderingen van Raveel - Park van Beervelde

Groepsuitstappen
Beervelde (
Waasland
)
  • Een afbeelding van Muurschilderingen van Raveel - Park van Beervelde
  • Een afbeelding van Muurschilderingen van Raveel - Park van Beervelde
Type: 
Gidsbeurten
Thema: 
Educatief
Startplaats: 
Toverstraat 6
9080 Beervelde
België

Aantal personen

Min. aantal personen: 
10
Max. aantal personen: 
50
Beschrijving: 

Halverwege de golden sixties wilde de toenmalige tiener Renaud, tweede zoon van graaf Charles de Kerchove de Denterghem, ergens in de historische kelders van het na Wereldoorlog II afgebroken kasteel van Beervelde zijn eigen plek hebben. Tegenwoordig zouden we van een mancave spreken.

Een bezoek van vader Charles aan een Raveeltentoonstelling in Brussel deed het idee ontstaan om de gangen tot aan de mancave van zijn zoon ter beschikking te stellen van Roger Raveel. De kunstenaar zag er onmiddellijk het potentieel van in. Samen met drie geestverwanten (Raoul De Keyzer, Etienne Elias en Reinier Lucassen) heeft Roger Raveel van deze ruimten een kunstwerk gemaakt dat later tot een van zijn meesterwerken zou worden gerekend en dat ontegensprekelijk het meest complete werk uit zijn oeuvre zou blijken te zijn. 

Alle typische raveeliaanse elementen zijn aanwezig: het witte vierkant dat kan beschouwd worden als zijn meest karakteristieke signatuur, het gebruik van spiegels om optische effecten te creëren en de man met de pet. Zelfs het iconische “karretje om de hemel te vervoeren” ontbreekt niet.  Het hoofdwerk is een raveeliaanse interpretatie van het Lam Gods, een knipoog naar het Gentse meesterwerk van de gebroeders Van Eyck in de Sint-Baafskathedraal enkele kilometers verderop.

De kelder met de muurschilderingen van Raveel kan enkel worden bezocht onder begeleiding van onze gidsen. Dat kan zowel op aanvraag als tijdens een instapbezoek. Het maximumaantal personen per gids bedraagt 15. Grotere groepen worden opgesplitst. De rondleiding duurt één uur.

  • Voor een groep tot 10 personen (1 gids) is de prijs € 150
  • Voor een groep van 11 à 15 personen (1 gids) is de prijs € 185
  • Voor een groep van 16 à 30 personen (2 gidsen) is de prijs € 300
  • Grotere groep: prijs op aanvraag

Er is uiteraard ook de mogelijkheid om deze rondleiding te combineren met een gegidste wandeling door het Park van Beervelde. In dat geval duurt de rondleiding zo'n twee uur. De prijs voor de rondleiding Raveel én het Park:

  • Voor een groep tot 10 personen (1 gids) is de prijs € 200
  • Voor een groep van 11 à 15 personen (1 gids) is de prijs € 250
  • Voor een groep van 16 à 30 personen (2 gidsen) is de prijs € 400
  • Grotere groep: prijs op aanvraag
Periode: 

Het hele jaar door op afspraak.

Adres

Adres: 
Toverstraat 6
9080 Beervelde
België
Telefoon: 
+32 93 56 81 82