Toerisme Oost-Vlaanderen

Hoe entertain je je kinderen op een weekendje weg in eigen land én geniet je zelf volop? We sturen Glenn van de blog Vaderklap 48u het Waasland in!

48u met kinderen in Waasland

B&B Baz

B&B Baz

In het pittoreske Bazel ligt een voormalige dokterswoning. Nu nodigt de hippe, gezinsvriendelijke B&B en vakantiewoning uit tot een heerlijke overnachting in een mooi kader. Baz heeft een ideale ligging, op wandelafstand van kasteel Wissekerke en de Polders van Kruibeke (zie hieronder). De extra troeven zijn zonder twijfel het zwembad en de sauna. Maar ook zeker de kindvriendelijke aanpak van de eigenaars. Zo zijn er kinderboeken uit te lenen uit de bibliotheek van de B&B en spelen ze met speelgoed die er ter beschikking staat.
 
In een oud dienstgebouw op het kasteeldomein kan je genieten van de simpele, maar zeer lekkere keuken van Bistro Den Duiventoren. Het terras geeft uit op het kasteel en ook voor kinderen is er genoeg te doen met een kinderboerderij én speeltuin. Na je diner, wandel je rustig richting bed in B&B Baz.
 
 
 
Kasteel Wissekerke

Kasteel Wissekerke

Dé stille bewaker van de polders is het kasteel van Wissekerke. Deze tiende eeuwse waterburcht maakte deel uit van de versterkingsgordel aan de Schelde. Bekijk de openingsuren voor een bezoek in het sprookjesachtige kasteel, met of zonder gids. Het kasteeldomein is altijd open voor een korte wandeling rond het kasteel.
Polders van Kruibeke (arcadebogen)

Polders van Kruibeke

Het overstromingsgebied de Polders van Kruibeke is het grootste gecontroleerd overstromingsgebied van Vlaanderen. Het is een uniek natuurgebied met achter elke hoek een kreek, vogelkijkhut of uniek monument. Een walhalla voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Geef je ogen dus de kost! Wie alles goed in de gaten heeft, kan zelfs reeën spotten in het gebied. 
 
Wandelroute in de polders: de Kruibeekse kreek wandelroute
 
 
Na een korte wandeling met kinderen in de polders, schuif je aan tafel in het Pachtgoedhof. Met hoevedieren op de site en een speeltuin binnen én buiten, zijn de kinderen meteen hun vermoeide beentjes vergeten. 
DeWaterbus

Fort Liefkenshoek

Vanuit Kruibeke kan je met DeWaterbus de Schelde op varen, richting de fortengordel van Waasland. Fort Liefkenshoek was nog nooit zo snel en gemakkelijk te bereiken! Naast een duurzaam vervoersmiddel is het ook nog eens een leuke ervaring (voor jong en oud).
Fort Liefkenshoek bezoekerscentrum
Het Fort heeft een indrukwekkend (én kindvriendelijk) bezoekerscentrum. Ontdek de verhalen van het fort via interactieve spelletjes en QR codes. 
 

Lees het volledige verslag van Glenn op Vaderklap.

Kindvriendelijk weekendje Waasland