Toerisme Oost-Vlaanderen

Even een weekendje weg van alle drukte? Geen betere plek om te gaan uitwaaien dan de bossen van het Waasland. Heidebos, Kloosterbos of de bossen van Puyenbroeck: vanuit B&B De Minnetuin in Wachtebeke sta je er in een oogwenk.

Eric en Isabel zijn je gasheer en -vrouw in deze rustig gelegen B&B met 4 kamers langs de Langelede, een kanaaltje dat eeuwen geleden werd uitgegraven voor het vervoer van turf en zand in deze regio. Vandaag slingert het zich van aan de Durme over Wachtebeke richting Nederland, tussen voormalige trekwegen waarlangs het heerlijk wandelen en fietsen is. Omdat je hier middenin de Waaslandse bossen logeert, kregen de kamers bijpassende namen: De Notelaar en De Eik bieden als extraatje toegang tot het dakterras, De Berk en De Plataan garanderen extra rustig aan de tuinkant. Goed nieuws voor minder mobiele Waaslandbezoekers: die laatste kamer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

B&B De Minnetuin

Honden welkom

Stap je na een verkwikkende nachtrust en lekker ontbijt je B&B buiten, dan sta je zo in het Kloosterbos, 100 hectare groen met vele kilometers wandel- en fietspaden. Fietsen – ook e-bikes! – huur je trouwens voor een klein prijsje in je logies. Met de fietsnetwerkkaart Waasland stippel je je eigen routes uit naar uitwaaiplekken wat verderop, zoals Puyenbroeck en het vogelparadijs Heidebos. Je hond hoef je tijdens je wandeling niet te missen, want die mag gewoon mee: in B&B De Minnetuin hebben ze een boon voor dieren en zijn honden meer dan welkom! Genoeg uitgewaaid? Schuif ’s avonds ter plaatse je benen onder de tafel bij de open haard, of ga gezellig genieten in een van de restaurantjes langs de Moervaart.

Boek je weekendje weg

 

B&B De Minnetuin

Zien en doen in de buurt

Actief in Puyenbroeck

Zwemmen, speeltuinen, en heel veel fiets- en wandelmogelijkheden. Provinciaal Domein Puyenbroeck heeft het allemaal. Een hapje eten na al die inspanning kan op het domein in brasserie De Laatste Afslag. Of net erbuiten, in het oergezellige ‘t Ou Huys.

Provinciaal Domein Puyenbroeck

Wijnen ontdekken in Lochristi

Vlaamse klassiekers, gerechten met een exotisch tintje en lekkere ‘speciallekes’ - denk aan wagye beef en zwartpootkip uit Bresse - wisselen elkaar af op de menukaart van het gezellige Fleur de Lys. Hier nestel je je in een klassiek interieur met moderne twist, en kies je zelf je wijn in de uitzonderlijke walk-in wijnkelder, met pareltjes uit tal van wijnlanden. Het motto van de broers Leys luidt niet voor niets ‘smile, there’s wine’!

Bijzondere kunst in de Verbeke Foundation

De Verbeke Foundation bezoeken, één van de grootste private kunstsites van Europa, is een absolute must op je trip naar het Waasland. De wintertentoonstelling richt de spots op werk van Paul De Vylder, maar natuurlijk is er ook de indrukwekkende vaste collectie hedendaagse kunst binnen én in het 12 hectare grote natuurgebied errond.

Stappen rond het Molsbroek

Een mooi rondje Waaslandse natuur wacht op jou in het Molsbroek, het grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek, en dat op een boogscheut van Lokeren centrum. De moerasvlakte staat wijd en zijd bekend als watervogelparadijs: in de elzenbroeken en rietvelden spot je zwartkopmeeuwen, porseleinhoenen en sprinkhaanzangers. Een verharde, hoger gelegen dijk van 4,5 km slingert door dit stukje ongerept groen: ideaal voor een ontspannen uurtje de batterijen opladen.

 

Diervriendelijk logeren in B&B De Minnetuin in Wachtebeke