Toerisme Oost-Vlaanderen

Zon op je snoet, dat doet een mens goed. Zeker op een koude herfstdag is het extra genieten als het zonnetje erdoor komt, dus trok Sarah met haar gezin de Scheldelandse natuur in. Met tips van StapAf verkenden ze de Gentbrugse Meersen, Het Prullenbos en het Donkmeer.

Scheldeland op kindermaat

Vredesbos Gentbrugse Meersen

Gentbrugse Meersen: 3 bossen in 1

De Gentbrugse Meersen is een groot park met heel veel mogelijkheden, bezienswaardigheden en activiteiten. Het park heeft 3 kleinere bossen: het Vredesbos, het Speelbos en het Geboortebos.
 
Er zijn vastgelegde wandelingen, maar je kan ook gewoon lekker je eigen zin doen en het park verkennen op jouw eigen tempo. Er zijn voldoende bankjes om een pauze te nemen en er is een grote speeltuin om de kindjes te laten spelen. De verharde paden in de Gentbrugse Meersen zijn buggyvriendelijk en laten het makkelijk toe om je kleintje te laten steppen of fietsen.
 
Wij vertrokken vol goesting naar het vredesmonument (een groot monument in de vorm van een wapperende vlag, dat ook als uitkijktoren dienst doet. Onze terugweg ging langs het blotevoetenpad, maar in ons geval was het iets te koud om onze schoenen uit te laten. Wij komen zeker een keertje terug in de zomer! 
 
Prullenbos Wetteren

Het Prullenbos: kindvriendelijke gezinshotspot

Onze middagpauze brachten we door in het Prullenbos. Dit adresje in Wetteren is een droom voor kinderen, met een grote speelzone en hapjes en drankjes op kindermaat. Eerst genoten we van een superlekkere croque (echt een aanrader!) en een pannenkoek in de herberg en dan trokken we terug te buitenlucht in.
Het Prullenbos heeft een fijne speeltuin en speelbos. Je kan er een korte wandeling maken in het bos en rond de vijver en er is voldoende animo om de namiddag te spenderen.
 
Donkmeer Berlare

Donkmeer: de zon zien zakken in het meer

Als afsluiter reden we nog even langs het Donkmeer in Berlare. De aaidieren stonden jammer genoeg al in hun winterstal. Maar de ondergaande zon vanop de pier maakte dat meer dan goed!
 

meer kindvriendelijke tips? 

Neem zeker een kijkje op www.scheldeland.be

Daguitstap Scheldeland met kinderen