Toerisme Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen staat weer volop in bloei. Zelf tussen de boshyacinten en bloesems wandelen of fietsen zit er niet in, tenzij je dicht in de buurt woont. Maar geen nood: met deze beelden en filmpjes haal je de lente gewoon naar binnen!

4x lente in Oost-Vlaanderen

Boshyacinten in het Brakelbos

April is traditiegetrouw ‘blauwe kousjes’-maand in Oost-Vlaanderen. In tal van bossen rolt de lente weer een kleurrijk tapijt uit van boshyacinten en andere wilde voorjaarsbloeiers. Deze video van het Brakelbos, pal op de taalgrens in de Vlaamse Ardennen, brengt de kleurenpracht met één muisklik naar je thuis. Alsof je er middenin zit!

Tuindagen van Beervelde

Helaas, ook de lente-editie van de Tuindagen van Beervelde moet vanwege corona een jaartje overslaan. Maar kijk: sinds gisteren beleef je ze met De Tuindagen 2.0 gewoon virtueel! In levende lijve in Beervelde je ogen uitkijken kan weer tijdens de herfsteditie, dit jaar in het weekend van 9, 10 en 11 oktober. Een datum om nu al met stip in je agenda te zetten!
 
Surf ook eens naar de Facebookpagina van de Tuindagen. Daar toont de graaf bijna elke dag een deeltje van zijn park in bloei!

Bloesems in het Waasland

In april barstten de knopjes aan de fruitbomen weer open, ook in het Waasland. Die bloesempracht leverde in de appel- en peergaarden van fruittelers Tack, De Zevenster en Berckelaer een reeks indrukwekkende beelden op.

Tulpen in Meerdonk

Tulpen uit Amsterdam? Niet noodzakelijk, want tegenwoordig wordt de o zo Hollandse trots ook in het Waasland gekweekt. Bij plaatselijke landbouwers in Meerdonk bijvoorbeeld, waar de tulpenvelden weer volop de polder kleuren!
 
Opgelet: trek niet naar de tulpenvelden in de hoop de bloemen nog te spotten. De kwekers hebben ondertussen de schaar in de bloemen gezet. 

Bloeiend Oost-Vlaanderen in beeld