Toerisme Oost-Vlaanderen

Scheldenatuur in zicht

Struinen door de duinen in hartje Oost-Vlaanderen? Het kan aan de rand van Wetteren, in de stuifduinen langs de Schelde. Hoewel ze intussen officieel Speelbos-Warandeduinen heten, hielden ze in de nabijgelegen B&B vast aan de naam van vroeger.
B&B De Stuifduinen

B&B De Stuifduinen

Naast Provinciaal Domein Den Blakken is het aanpalende stuifduinengebied het bekendste groene plekje van Wetteren. Of beter okere, want wie in dit bijzondere natuurreservaat komt wandelen, wordt omringd door zeldzame landduinen, geregeld afgewisseld met hakhoutstoven van eik en beuk. Vlakbij is het stijlvol logeren in B&B De Stuifduinen, je perfecte uitvalsbasis om Wetteren, de groene rust in het natuurgebied Kalkense Meersen of zelfs Gent te gaan ontdekken, want de provinciehoofdstad ligt op amper een halfuurtje rijden.

Boek je verblijf

wandelen in Kalkense Meersen

Fiets- of wandelarrangement

Gastvrouw Charlotte verwelkomt je in een mooie nieuwbouwwoning met veel hout middenin de velden, waar twee luxueuze kamers met privé-terras uitkijken op het Scheldelandschap, de boomkwekerijen waarvoor Wetteren zo bekend is, en de Warandeduinen. Met een lege maag hoef je hier niet op pad: een uitgebreid ontbijt op maat wordt in je kamer geserveerd, en als gast kun je altijd vrij gebruik maken van het keukentje (en de goed gevulde koelkast).
 
Mag het iets meer zijn? Boek dan een culinair of gastronomisch arrangement, of ontdek de mooiste plekken van Scheldeland tijdens een fiets- of wandelweekend
 
MSK Gent

Zien en doen in de buurt

De Rechtvaardige Rechters in Wetteren

Wie een beetje op de hoogte is van de diefstal van Van Eycks Rechtvaardige Rechters, in de nacht van 10 op 11 april 1934 in de Gentse Sint-Baafkathedraal, weet dat de enige verdachte een Wetteraar was. Arsène Goedertiers huis staat in de Wegvoeringstraat 5, en in de Sint-Gertrudiskerk werd een paar jaar geleden - tevergeefs - nog met man en macht naar de verdwenen Rechters gezocht. 
 
Gefascineerd door Van Eyck? Bezoek vanaf 1 februari het MSK in Gent voor ‘Van Eyck. Een optische illusie’, de grootste tentoonstelling ooit rond de grote Vlaamse Meester. Een paar weken later barst in heel de stad het feestjaar ‘OMG Van Eyck was here’ los, met tal van evenementen en activiteiten voor jong en oud. Niet te missen!
 

Aan tafel bij Gustaaf

Voor de meest trendy bistro van Wetteren moet je naar Gustaaf, waar chefkok Tommy en zijn team verrukkelijke dingen doen met groenten en ander lekkers van lokale producenten. Volgens de groenten-, fruit-, vis- en kruidenkalender, zodat je altijd eet op het ritme van de seizoenen. Bistro Gustaaf is een van de Ambassadeurs van Lekker Oost-Vlaams, een provinciaal initiatief dat consumenten warm maakt voor authentieke streekproducten. 

 

Heilig Hart Brouwerij

Klinken in de kerk

De ontwijde kerk van Kwatrecht, op een boogscheut van Wetteren, kreeg een paar jaar geleden een tweede leven als de Heilig Hart Brouwerij, een microbrouwerij, wijnhandel en wijn-, bier- en sakécafé in één. ‘As natural as it gets’ luidt hier het motto, want alles wat op deze hemelse locatie in je glas komt, is puur natuur, zonder additieven en/of met ‘wilde’ gisten. Te ontdekken elke vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 14u tot minstens 22u.
 

Fietsen langs kastelen

Met het sublieme Kasteel van Laarne kan Scheldeland prat gaan op een van de best bewaarde versterkte burchten van Vlaanderen. Spring op de fiets voor een fietsroute met een adellijk randje, van aan het befaamde kasteel richting de kasteeltjes van Heusden, Destelbergen en Lochristi. 
 

 

B&B in de kijker: De Stuifduinen in Wetteren