Toerisme Oost-Vlaanderen

Van 13 tot 20 oktober stuurt het Agentschap voor Natuur en Bos heel Vlaanderen weer het bos in tijdens de Week van het Bos. Waar je in onze provincie kunt ravotten? Wij verzamelden de beste tips en gooien er enkele extra wandeluitjes op de Dag van de Trage Weg bovenop.

Herfstwandelingen tijdens Week van het Bos 2019

Paddenstoelwandelingen in Scheldeland en Waasland – zaterdag 19 en zondag 20 oktober

Geen gezwam over paddenstoelen op deze trips door recreatiedomeinen Bastion VIII (Scheldeland) en Provinciaal Domein Puyenbroeck (Waasland)! Een ervaren gids wijst je telkens deskundig de weg langs alle stippen, maten, kleuren en geuren in paddenstoelland. Helemaal gratis bovendien!
 

Ga op verkenning met de paddenstoelwandeling in Bastion 8 (Dendermonde)

 

Reserveer nu je plaatsje voor de paddenstoelwandeling in Puyenbroeck (Wachtebeke)

 
Zin in nog meer stappen door Puyenbroeck? De Zuidlede wandelroute brengt je langs de dieren in het Levend Erfgoedpark en de charmante Moervaart.
Drongengoedhoeve

Wandelingen en zaklampentocht in het Drongengoed (Meetjesland) – zondag 13 oktober en zaterdag 19 oktober

 
Met het Drongengoed gaat het Meetjesland prat op het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Centraal ligt de gezellige Drongengoedhoeve, waar je in de schaduw van de notelaar en de kastanjebomen gezellig van een koffie of een streekbiertje nipt. Op 13 oktober kan je meedoen aan drie wandelingen met leuke stops in het bos, op 19 oktober verken je het landschapspark ’s avonds, wanneer er wel eens vreemde creaturen door de bossen dwalen. Vergeet je zaklamp niet en stevig, waterdicht schoeisel voor de zaklampentocht!
 
 
 
Nog meer wandelen door het Drongengoed? Download de Drongengoedbos wandelroute.
Het Leen

Op avontuur in het provinciaal recreatiedomein Het Leen (Meetjesland) – zondag 13 oktober

 
Een vernieuwd bosinfocentrum én een gloednieuwe uitkijktoren van 20 meter in Het Leen: dat verdient een feestje! Een hele namiddag ben je hier welkom voor een mix van avontuur, vertier én ontdekking, met onder meer een fotozoektocht, een workshop waterdiertjes zoeken, geleide boswandelingen en muziek. Het bosinfocentrum bezoeken kan natuurlijk ook, net als de uitkijktoren beklimmen: met de trap of – voor de durvers – veilig in een klimharnas via touwen!
 
 
Zin om ook een stukje natuur rónd Het Leen te verkennen? Wandel tot aan de Lieve met de Van het Leen naar de Lieve wandelroute.
Brakel

Toegankelijk wandelen in Brakel (Vlaamse Ardennen) – zaterdag 19 en zondag 20 oktober

 
Speciaal voor de Dag van de Trage Weg stippelde het natuur-sociale project Bee Kind 3 mooie wandelingen uit in Brakel, waarvan één toegankelijk voor rolstoelgebruikers en gezinnen met buggy’s. De kinderen kunnen zich onderweg extra amuseren met een interactief spel, voor ouders en grootouders opent het pop-up café De Zatte Bie twee dagen op rij de deuren. 
 
Nog meer toegankelijk wandelen in Oost-Vlaanderen? Bestel je gratis StapAf+, vol tips en 8 kant-en-klare routes voor minder mobiele wandelaars!

6 wandeltips tijdens Week van het Bos