Toerisme Oost-Vlaanderen

Wanneer de herfst zijn oranjegouden tapijt uitrolt, zijn ook in Oost-Vlaanderen de bossen op hun mooist. Hoe mooi? Ontdek het zelf op deze 5 kleurrijke boswandelingen door 4 van onze regio’s. Stapschoenen en warme jas aan, rugzakje om, en genieten maar!

5 herfstwandelingen door het bos

Kabouter wandelroute (La Houppe)

Kabouter wandelroute (Vlaamse Ardennen) – 13,5 km

Als er ergens stevige kuiten van pas komen, dan is het wel op de Pottelberg, de hoogste heuvel van het Pays des Collines net over de taalgrens in Henegouwen. Start in het gezellige gehuchtje La Houppe voor een fiks wandelrondje dwars door het Brakelbos en Bos-ter-Rijst.
 
Liniewegel wandelroute (kapel Eksaarde)

Liniewegel wandelroute (Waasland) – 8 km

Hoewel geen boswandeling in de strikte zin van het woord, leidt de Liniewegel wandelroute je wel door de beboste grenzen van het natuurgebied de Linie. Hou iets voorbij de Kruiskapel zeker even halt in Den Hert. Hier kun je vanuit de ‘gluurmuur’ vogels spotten, dé hipste hobby van het moment.
 
Tussen Helix en Bosberg wandellus (Raspaillebos)

Wandelen tussen Helix en Bosberg (Vlaamse Ardennen) – 11,5 km

Het Raspaillebos op de flanken van de Bosberg is een juweel op de kroon van de Vlaamse Ardennen. Hier stap je, afwisselend langs slingerende paden, brede dreven en open landschap, door een sprookjesachtig stukje Oost-Vlaanderen op de grens met het Pajottenland.

 

Lembeekse Bossen

Zondagswandelen in de Lembeekse Bossen (Meetjesland) – 7 km

Weinig andere plekken in het Meetjesland zijn op zonnige herfstdagen zo populair als de Lembeekse Bossen. Niet zonder reden: hier is het prachtig wandelen in een rustige omgeving, met genoeg horecazaken om achteraf gezellig na te kaarten. Tip: nog tot en met dit weekend (en dan weer vanaf maart volgend jaar) is het authentieke dorpscafeetje van het Bardelaeremuseum open!
 
Neigembos

Wandelen in het Neigembos (Scheldeland) – 10,8 km

Welkom in het heuvelachtige Neigembos (70 ha), een restant van het grote Kolenwoud dat zich in de Romeinse tijd uitstrekte van Picardië tot Brabant. Romeinen kom je hier niet meer tegen, mooie stukjes natuur des te meer.
 

5 mooiste boswandelingen