Toerisme Oost-Vlaanderen

Herfstvakantie, dat betekent gezellig eropuit met het hele gezin. Voorlopig weinig inspiratie? Met deze tips is jullie agenda zo gevuld!

5 leuke herfsttips

(l) Huis van Alijn - (r) Sint-Pietersplein met abdij

Mijn legerdienst in het Huis van Alijn – nog tot 26 april 2020

Leuk om met al wat oudere kinderen te doen: de nieuwe najaarsexpo in het Huis van Alijn! Bijna 25 jaar geleden zwaaiden de laatste Belgische dienstplichtigen af. Maar hoe was het om als jonge kerel naar het leger te  moeten en te wennen aan drillen, patatten jassen en de wacht kloppen? Je ziet het aan de hand van foto’s, archieffilmpjes en getuigenissen.
 
 

Lieve Blanquaert in de Sint-Pietersabdij – nog tot 12 januari 2020

Niemand in Vlaanderen die de Gentse fotografe Lieve Blancquaert en haar uitzonderlijke projecten Birth Day, Wedding Day en Last Day niet kent. De eenmalige expo ‘Circle of Life’ verzamelt de allerbeste foto’s van geboorte, liefde en dood die Lieve de voorbije tien jaar maakte op haar wereldreizen. Een audioguide, door haarzelf ingesproken, neemt je mee op sleeptouw door deze niet te missen tentoonstelling voor jong en oud.
 

 

polders van Kruibeke

Paddenstoelwandelingen in de Polders van Kruibeke en de Daknamse Meersen – zondag 3 november

Vanaf het eerste herfstweer steken niet alleen in de bossen maar ook in de Polders van Kruibeke de paddenstoelen hun kopjes op. De heksenboleet of het duivelsei, maar ook de lieflijker klinkende elfenschermpje of fluweelpootje. De Barbiergidsen leiden je zonder gezwam naar de mooiste exemplaren, en vertellen je welke soorten je gerust – of net niét – in je pan kunt gooien.
Ook in de Daknamse Meersen, waar een indrukwekkende zeshonderd soorten paddenstoelen groeien, kan je zondag op stap met paddenstoelenkenners van Natuurpunt.
 
Ga paddenstoelen zoeken met de Barbiergidsen
Trek mee met Natuurpunt door de Daknamse Meersen.
PAM Ename

Herfstgeruis in Ename – van zaterdag 26 oktober tot zondag 3 november

Haal in pam Ename een rugzakje op en trek samen met je (klein)kinderen op verkenning door het eeuwenoude dorpje aan de Schelde. In het rugzakje zitten een aantal spannende opdrachten en telkens wat achtergrondinfo bij de locaties in de buurt van het dorpsplein. Ontdek Keltische invloeden, bescherm de zielen van de overledenen en snuffel rond op het kerkhof. Je speurzin wordt beloond, want nadien kun je je zakje inruilen voor een geschenk.
 

Halloween in Domein De Gavers – zaterdag 26 oktober

Speciaal voor Halloween blazen de grootste griezels weer verzamelen in De Gavers in Geraardsbergen, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een heus openlucht spookhuis. Langs een parcours van 4 kilometer – ideaal voor gezinnen met kinderen – duiken niet alleen spoken, vampiers en andere lelijkerd op, ook vuurshows en dansacts brengen je helemaal in Halloweensfeer. Vergeet vooral je eigen Dracula- of Scream-masker niet! Leuk: voor kinderen kleiner dan 1 meter is de toegang gratis.
 
Opgelet! Tickets in voorverkoop zijn niet meer beschikbaar, maar je kunt de dag zelf nog altijd tickets (€8) kopen aan de receptie van de camping en het zwembad.
 

5 tips voor de herfstvakantie