Toerisme Oost-Vlaanderen

Wie Oost-Vlaanderen zegt, zegt lekkere streekbieren. Zeker in oktober, want twee bierhappenings én een bierwandeling tappen een extra schuimkraag in je bierglas.

3 bier events in oktober

Bierwandeling Aalst – zondag 6 oktober

Dat Aalstenaars wel eens ‘ajuinen’ worden genoemd, weet iedereen. Maar weet je ook dat die bijnaam samenhangt met het grootse bierverleden van de stad? Tijdens de bierwandeling ‘Oilsjt ajoin en bier mè schoim’ neemt een gids je mee door de Aalsterse bierbrouwersgeschiedenis, langs de Hopmarkt, vroegere woningen van hophandelaars en het stedelijk museum ’t Gasthuys. Natuurlijk steek je op tijd en stond de voeten onder de (café)tafel met een Aalsters streekbiertje erbij. De startplaats wordt je meegedeeld bij inschrijving.
 
 

Nationale Bierhappening Zottegem – zaterdag 12 oktober

Twintig brouwerijen tekenen op 12 oktober opnieuw present voor de 26ste Nationale Bierhappening aan de Bevegemse Vijvers. Aan de formule verandert er ook dit jaar niets: je betaalt € 2 aan de ingang en € 10 voor een starterspakket met 4 proefjetons. Naast een mooi vloeibaar aanbod pakt organisator BLES uit met een eethoekje waar je lokaal lekkers kunt proeven, van chocolade over perskop tot uiensoep. 
 
 

Oktoberfeesten Wieze – vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober

Bier, muziek en pure ambiance, dat zijn de Wieze Oktoberfeesten in een notendop. Een paar toppers van vorig jaar brouwen opnieuw een stevig feestje, zoals AlpenFever, Dennie Christian en special guest Jean-Marie Pfaff. Uit de tapkraan stroomt voor de gelegenheid maar één bier: een uniek ‘Festbier’ met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze.
 
Brouwerij De Ryck

Extra tip: Kijk binnen in een brouwerij

Neem je graag eens een kijkje achter de schermen van een brouwerij? Tal van Oost-Vlaamse brouwerijen bieden individuele bezoeken aan. Maak je liever een fietstocht of fervent wandelaar? Bekijk de Oost-Vlaamse bierfietsroutes of wandelroutes.

Plan je bezoek

3x proeven van Oost-Vlaamse brouwsels