Het Canada Poland War Museum

Groepsuitstappen
Adegem (
Meetjesland
)
  • Canada Poland War Museum
  • Canada Poland War Museum
  • Canada Poland War Museum
  • Canada Poland War Museum
  • Canada Poland War Museum
  • Canada Poland War Museum
<1a<
Type: 
Gidsbeurten
Thema: 
Educatief
Startplaats: 
Heulendonk 21
9991 Adegem
België

Aantal personen

Min. aantal personen: 
20
Max. aantal personen: 
50
Beschrijving: 

Iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog kan in Adegem terecht bij het Canada & Poland War Museum. De perfect nagebouwde decors zorgen voor een onvergetelijke en historische namiddag. De unieke historische collectie bestaat uit o.a. meer dan honderd uniformen, waarvan de meesten geschonken werden door veteranen. Beide musea kunnen zowel met als zonder gids bezocht worden. 

Het museum organiseert enkele begeleide battlefieldtours voor groepen. Zo kan je kiezen tussen een wandeling met uitleg van een gids, een begeleide fietstocht, een gidstour op de bus of een gids die je meeneemt met de auto. Afhankelijk van de gekozen tour en naargelang je eigen wens duren de rondleidingen tussen de 1 à 3 uur. Voor een groep die minder mobiel is bestaat er ook een battlefieldtour met de toeristische trein. Die rondrit duurt zo’n 90 minuten.

Er is ook een inleefspel en een zoektocht speciaal voor schoolgroepen. Dit is op maat gemaakt voor kinderen tussen 9 en 12 jaar én hun juf of meester. Een inleefkoffer met historische items over de Tweede Wereldoorlog en enkele grote maquettes in het Polandmuseum zorgen voor een unieke ervaring voor de hele klas.

> Klik hier voor het overzicht van alle Oost-Vlaamse groepsuitstappen

Adres

Adres: 
Heulendonk 21
9991 Adegem
België
Telefoon: 
+32 (0)50 710 666