Bos-Grens

Groepsuitstappen
Clinge ()
  • © Tamara Esseling
  • © Tamara Esseling
  • © Tamara Esseling
  • © Tamara Esseling
Type: 
Nieuw!
Type: 
Gidsbeurten
Thema: 
Educatief
Startplaats: 
Clinge
Molenstraat 100
4567BG Clinge
België

Aantal personen

Min. aantal personen: 
10
Max. aantal personen: 
20
Beschrijving: 

Bos-Grens; het eerste project van Hrins-collectief, neemt je mee op ontdekkingstocht langs natuur, geluidskunst, verhalen, erfgoed en land-art.

Geïnspireerd door de rijkdom van verhalen van vroeger en nu, gidsen we de bezoekers langs de grensdorpen Sint-Gillis-Waas (BE), Kapellebrug (NL) en de prachtige Waterwinbossen Clinge (NL) en het Stropersbos (BE). Aan het startpunt van de wandeling, KLINGSPOOR (Buitenstraat 7, Sint-Gillis-Waas, BE) bevindt zich een infobord waar je via een QR code de gratis app met route en soundtrack kan downloaden. Of mocht je niet kunnen wachten dan kan je de app ook gratis downloaden via de volgende link.  Deze app bevat de route en activeert de soundtrack met grensverhalen. Wanneer je tijdens de klankwandeling op één van onze grensbanken gaat zitten, speelt de soundtrack zich automatisch af op jouw telefoon.

Voor een optimale beleving, raden we aan om te luisteren via een hoofdtelefoon of oortjes. Er zijn onderweg ook land-art grens installaties te zien, gerealiseerd door participatie met (inter)nationale architectuurstudenten, lokale scholen, grensbewoners en sympathisanten. De land-art en grensbanken bestaan uit bomen die recentelijk gerooid zijn, vanwege aantasting door de letterzetter-kever. De klankwandeling is 6,5km en een ontdekkingstocht voor jong en oud, de volledige beleving duurt ongeveer drie uur. Hierdoor is de wandeling minder geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar. 

Vergeet dus niet jouw hoofdtelefoon of oortjes mee te nemen en je smartphone volledig op te laden! Mocht je niet over een hoofdtelefoon beschikken, kunnen wij er een zestal voorzien. Meer info? https://hrins.eu/app of bekijk gauw onze teaser.

Indien gewenst kan er een gids van het HRINS_collectief aangevraagd worden, die de wandeling mee begeleidt:

  • Min. 10 deelnemers
  • Max. 20 deelnemers
  • € 7,5 per deelnemer

Wens je na de wandeling de soundtrack nog eens te beluisteren? Dan kan je het mooi vormgegeven “Bos-Grens” boek met grensverhalen en foto’s via onze webshop aanschaffen. Bos-Grens is een initiatief van Oorruiz vzw & Stichting Hrins en kwam tot stand dankzij de steun van: de Vlaamse Overheid (Bovenlokaal Cultuurbeleid), de Provincie Zeeland (Samen In Zee) en deBuren (Grensverleggers)

Meer info of vragen over tarieven? Contacteer info@hrins.eu 

Periode: 

Tot september 2023 en bij voorkeur op dinsdag, woensdag of donderdag. 
(mogelijk 
wordt de periode verlengd)

Adres

Adres: 
Clinge
Molenstraat 100
4567BG Clinge
België
GSM: 
+32 486 05 47 93
E-mail: